GeneSafe

GeneSafe - пренатален тест за генетични аномалии

GeneSAFE ™  се предлага в три пакета:

  GeneSAFE ™ Inherited / унаследен риск / изследва за 5 общи наследствени рецесивни генетични нарушения, като муковисцидоза, β-таласемия, съпроводна-клетъчна анемия, глухота -  автозомно рецесивен тип 1А, глухота-  автозомно рецесивен тип 1B.

Цена: 1680 лв.

 GeneSAFE ™ De Novo / възрастов фактор/ изследва за 44 тежки генетични нарушения, дължащи се на мутации de novo (генна мутация, която не е наследствена) в 25 гена, които причиняват скелетна дисплазия, вродени сърдечни дефекти, множество вродени синдроми на малформация, невроразвитие на разстройства, такива като аутизъм, епилепсия, интелектуална недостатъчност и спорадични случаи на различни редки доминиращи Менделски разстройства, като синдром на Шинцел-Гедион и синдром на Bohring-Opitz.

GeneSafe възрастов риск е първият неинвазивен пренатален тест, който отчита възрастта на бащата като рисков фактор, а не само тази на майката.С увеличаване възрастта на бащата (над 40-45 години), рискът от раждане на дете с подобно заболяване, вследствие на спонтанни генетични мутации в спермогенезата на мъжа,  се покачва. 

Цена: 1780 лв.

 

GeneSAFE ™ Complete включва изследване на гените при пакетите  GeneSafe ™ Inherited и GeneSAFE ™ De novo, предоставящи пълна картина на риска от бременност.

Цена: 2280 лв.

Основни индикации за изследване GeneSafe:

  • Ултразвукови находки по време на бременноста, свързани с генетично заболяване.
  • Възраст на бащата над 40 години;
  • Бъдещи майки, които искат да избегнат риска на амниоцентезата
  • Медицинска и/или фамилна история, свързанана с най-често срещаните наследствени генетични заболявания;

Необходимо е да имате навършени 10 г.с., от бременността, за да може да бъде направено изследването. Само с една епруветка венозна майчина кръв и проба от устната кухина на бащата GeneSafe пренатално изследване се извършва при едноплодна и двуплодна бременност.